Φαινόμενα κακοδιαχείρισης στο ΤΕΜΠΜΕ και στον ΕΟΜΜΕΧ

Φαινόμενα κακοδιαχείρισης στο ΤΕΜΠΜΕ και στον ΕΟΜΜΕΧ

Αρ. Πρωτ. 6607/24.11.2010

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Σε απόγνωση οδηγεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χιλιάδες επιχειρηματίες και σε λουκέτο αρκετές επιχειρήσεις, αδυνατώντας να ενισχύσει και να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη στη χώρα μας. Είναι τραγικός και συνάμα επικίνδυνος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς δυο από τα σημαντικότερα εργαλεία, το ΤΕΜΠΜΕ και ο ΕΟΜΜΕΧ, αδυνατούν να υποβοηθήσουν τις επιχειρήσεις αυτές και να τις ενισχύσουν, έτσι ώστε να επιβιώσουν μέσα στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνουμε.

Έντονα, λοιπόν, είναι τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης που παρατηρούνται στις δυο αυτές δομές, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να μετατρέπονται σε πειραματόζωα των αποτυχημένων προτάσεων των αρμόδιων Υπουργείων και των φορέων που εποπτεύουν. Η Κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα ενισχυθούν και θα βοηθηθούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και του ΕΟΜΜΕΧ, παρόλο που πολλές επιχειρήσεις δεν είδαν αυτές τις ενισχύσεις. Είναι άγνωστος ακόμη ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπήχθησαν στα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ και άγνωστος ο αριθμός των επιχειρήσεων που έλαβαν ενίσχυση από το ΤΕΜΠΜΕ.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Ποιο είναι το στάδιο υλοποίησης των προτάσεων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και ποιες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει σχετικές ενισχύσεις;